Onze gerealiseerde Wifi-projecten

Meubelzaak – Overijse

Bij een eerste analyse kwamen meteen twee problemen naar boven. Enerzijds was er enkel wifi-bereik in de buurt van de ingang van de winkel. Anderzijds moesten de medewerkers het bestaande wifi-netwerk delen met klanten en bezoekers.
ITM Services zorgde voor wifi-bereik over de twee verdiepingen van de meubelzaak. Daarnaast kunnen de klanten nu inloggen op een apart wifi-netwerk, waar ook een marketingluik aan gekoppeld is. Zo moeten ze eerst fan worden van de Facebookpagina van de winkel, vooraleer ze gebruik kunnen maken van de gratis wifi-verbinding.

 

Seniorie – Gooik

De vraag van de klant was glashelder: een goede wifi-verbinding doorheen het hele U-vormige gebouw. De uitvoering was een boeiende uitdaging: een gebouw met 58 serviceflats verdeeld over twee verdiepingen, een restaurant en enkele personeelsruimtes. Bijkomende moeilijkheid: er konden geen kabelsleuven getrokken worden, waardoor alle verbindingen draadloos moesten gebeuren.

 

Appartementen – Ternat

In een nieuwbouwproject met 42 appartementen vroeg de bouwheer voor elke flat een state-of-the-art wifi-netwerk dat tot in de kleinste hoekjes van elke kamer een goed bereik én snel internet leverde. ITM Services zorgde in de eerste plaats voor de praktische contacten met de internetprovider. Zodra het project in de afwerkingsfase komt, is het de bedoeling om alle access points weg te werken in de keukenkasten, zodat er geen storende visuele elementen in de appartementen aanwezig zijn.

 

Woning – Buizingen

De bewoners hadden eigenhandig een netwerk opgezet, dat bestond uit een reeks poweradapters (waarbij het stroomnet wordt gebruikt om data door te sturen) en repeaters (om het wifi-signaal te verlengen). Nadeel van zo’n set-up met repeaters is dat je niet alleen verschillende wifi-signalen creëert, maar ook heel wat surfsnelheid verliest. ITM Services installeerde een professioneel zendstation dat alle poweradapters en repeaters overbodig maakte en overal in huis een even goed bereik leverde.